Co-creatie

 

Bij Co-creatie met Gebruikers wordt uitgegaan van de behoeften van (potentiële) gebruikers en zijn gebruikers vanaf het begin betrokken. Co-creatie gaat dus duidelijk verder dan klantgerichtheid: de gebruiker heeft een agenderende en sturende rol in het ontwerpproces. Van consumer naar (co)prosumer. Exser-experts hebben geholpen bij het proces van co-creatie. Het beoogde resultaat was een nieuwe dienst waarvan is aangetoond dat het voldoet aan eisen en wensen van de gebruikers.

Uitvoering

De mening van de eindgebruiker van diensten is zeer relevant voor het succesvol introduceren van nieuwe diensten. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de interactie tussen een dienst en de eindgebruiker één van de zes thema’s is van de ontwikkelde diensteninnovatieagenda.

In het kader van de ontwikkeling en uitvoering van programma’s heeft Exser samenwerkingsplannen ontwikkeld voor het meten van klantervaringen om dit als basis te nemen voor verdere verbetering van deze klantervaringen. Dit onder de naam Expserience and Performance.

 Posted by at 13:44