Congressen

 

Exser is actief betrokken bij internationa-le conferenties op het gebied van diensteninnovaties en wilde vanuit die betrokkenheid topconferenties naar Nederland halen. Deze activiteit heeft dienstverlenende bedrijven in staat gesteld deel te nemen in internationale netwerken op het gebied van diensteninnovaties. In de slipstream van deze conferentie hebben bedrijven directe contacten kunnen leggen met toonaangevende deskundigen op wereldniveau.

Exser heeft in kleine workshops diverse workshops georganiseerd op thema’s die voor Exser direct een spin-off hadden voor de andere activiteiten (bijvoorbeeld de workshop Van Pilot naar Succes en een workshop gericht op het betrekken van diverse consultants bij de programmaontwikkeling).

Op 15 April 2010 heeft Exser samen met Philips Design het eerste Servitisering evenement georganiseerd. Dit evenement is bezocht door 100 deelnemers. Het enthousiasme tijdens en na het seminar onderstreept dat servitisering een veelbelovende strategie is voor industriële bedrijven om zich te ontwikkelen tot een dienstverlenend bedrijf. Sprekers waren Prof. dr. Roland van Dierdonck van Vlerick Leuven Gent Management School over “the need and opportunities for servitization for manufacturers”, Bram Elderman van Apple over “understanding consumer needs”, Pieter Vervoort van Philips over “business models and marketing”, Guido Abbenhuis van Océ over “organizational transition” en Paulien Strijland van Nokia over “a user experience transformation program”. Deze activiteit maakte onderdeel uit van de ontwikkeling van het programma Business Beyond Products”.

Op 1 en 2 november 2010 heeft het eerste Diensteninnovatie Congres 2010 plaatsgevonden. Het doel van het Diensteninnovatie Congres 2010 is het opdoen van inspiratie en het delen van informatie over de nieuwste ontwikkelingen in diensteninnovatie. Om deze doelstelling vorm te geven is een programma geformeerd met een gevarieerd aanbod aan sprekers. Gedurende het ochtendprogramma, is gesproken door diverse sprekers bijgedragen, o.a. Annemarie Jorritsma, Burgemeester Almere, Marja Toivonen, Director BIT, Aalto University Finland, Walter Ganz Fraunhofer Institut Duitsland, Frans van Vught European center for Strategic Management of Universities en Ben Noteboom CEO Randstad Holding. In de middag is dieper ingegaan op diverse aspecten van diensteninnovatie door middel van interactieve sessie welke tevens een startsein vormen voor de ontwikkeling van kennisnetwerken en diverse innovatieprogramma’s. Ook deze sessies werden vormgegeven en begeleidt door deskundige sprekers.

 Posted by at 13:47